Furesø Håndbold Akademi 2017/18

 

Akademiets grundtanke er en individuel træning og coaching af spillere, der vurderes at have en fuldkommen lyst og vilje til at ville nå det maksimalt mulige, for dem. Der ønskes umiddelbart kun optagelse af de spillere der besidder dette, for derigennem at kunne arbejde seriøst, målrettet og troværdigt med den enkelte spiller. Ingen ved hvor meget potentiale den enkelte spiller besidder. Derfor er der heller ingen niveaumæssige optagelseskrav.

Vi vil gerne have spillere, som er målrettede og vil deres sport! Det er mindre afgørende hvilken alder eller køn det er, men at vi kan se en glød i øjnene – og lysten til at yde for at blive bedre. Vi giver dem individuelt fokus og input, som de selv skal bruge til at optimere deres holdtræning. Så bliver de dygtigere til deres sport, fordi de hele tiden træner det rigtige for dem, individuelt, og dermed får det optimale udbytte af hver træning.

Vi vil give et tilbud til de spillere, der vil noget mere. Vi anerkender at man i et traditionelt forenings setup sjældent har den nødvendige tid til at fordybe sig i den enkelte spillers udvikling – one size fits all. Med akademiet vil vi sætte fokus på den enkelte spiller. At udvikle den enkelte spiller til at besidde spidskomptencer, som er afgørende på det højere seniorniveau.

Indhold

Indholdet på akademiet er ikke kun teknisk haltræning, men også træning og fokus som udvikler spilleren fysisk og mentalt, jf. Dansk Idræts Forbunds udviklingsmodel.

1) Teknisk haltræning. En gang om ugen (1,5 time) tilbydes der en tekniskorienteret haltræning, som har til formål at forbedre spillerens tekniske færdigheder, både igennem ren, rå teknisk træning, men også igennem en bevidsthed og forståelse af de forskellige elementer.

2) Spilleren vil blive vejledt og hjulpet til en bedre og mere effektiv og individuel fysisk træning. Dette både i forhold til udarbejdelsen, udførelsen, og ikke mindst i forhold til evalueringen. I denne proces vil der blive arbejdet med individuelle fysiske max-tests, som den fysiske træning vil tage udgangspunkt i. 

3) I relation til pkt. 2 vil spilleren løbende blive screenet af en fysioterapeut, så risikoen for alvorlige skader minimeres. Hvis det er nødvendigt vil fysioterapeuten hjælpe og vejlede i forhold til ændringer i træning, og eventuelt specifikke skadesforebyggende træningsprogrammer. Fysioterapeuten vil ikke udføre decideret skadesbehandling, men vil kunne være til stor hjælp i den forbindelse, hvis det skulle være nødvendigt. 

4) Der er ligeledes tilknyttet en sportsmassør til akademiet. Denne kan benyttes af akademiets spillere til træninger hvor hun er tilstede, og ellers efter aftale. Sportsmassage bruges blandt andet til at forkorte restitutionstiden efter skader, ved at blodcirkulationen øges. Dette hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer og tilføre frisk ilt og næringsrigt blod til muskelvævet til gavn for helingsprocessen. Desuden forebygges muskelspændinger, hvorved bevægeligheden i muskler, sener og led forbedres. Dette er især en fordel, hvis man ønsker at presse kroppen i forbindelse med en hårdere træning.

Kun igennem god træning kan man opnå troværdighed i sin udvikling. Det er vigtig, at man er klar til at yde sit bedste hvad end det gælder tests, mentaltræning, styrketræning, spil med bold mv.

God træning er afhængig af, at vi er klar og har lyst og overskud til at være med. Vi forventer derfor, at man altid møder til akademiets aktiviteter med en positiv indstilling og lyst til at yde sit bedste på dagen. Vi forstår at spillerne har en travl hverdag. Derfor kræver det ofte planlægning, så må får tid til at hvile og spise.

Den tekniske haltræning er ikke fysisk anstrengende, som på det fysiske niveau er mindre hård end en almindelig idrætstime i skolen. Spillerne vil derfor ikke have nogle fysiske problemer med både at træne akademitræning og holdtræning, samme dag, eller for den sags skyld i forlængelse af hinanden. Mentalt kan der dog være nogle ting man skal være opmærksom på, da koncentrations- og udfordringsniveauet i den tekniske træning kan være høj for den enkelte spiller.

Hvem

Akademiet er primært for U16 og U18 drenge og piger, der skal være medlemmer i enten Farum HF eller Værløse HK. U14-spillere har også mulighed for at blive en del af akademiet, hvis det i samråd med spiller, forældre og træner vurderes, at spilleren er klar til det (mentalt og fysisk). Grunden tl at akademiet primært henvender sig til U16 og U18 er, at det kræver en vis modenhed at træne de meget specialiserede færdigheder, som akademiet lægger op til. U14 spillere, der har mod og lyst til at træne på denne måde er dog også velkommen.

Hvornår

Akademiet har én fast haltid om onsdagen kl. 16:00-17.30 i Farum Arena hal 2. Denne tid benyttes til teknisk træning. Derudover vil der ligge fysiske pas i forbindelse med egen holdtræning. Hvis det er nødvendigt, så vil/kan det også ligge med en halv times forskydelse af eget holds fysiske træningspas. Ydermere vil der komme workshop og oplæg, som vil/kan ligge på forskellige tidspunkter og dage. Se aktivitetsoversigten her.

Første træningsgang i efterårsperioden er 30. august og sidste træningspas er d. 13. december. Uge 42 er der efterårsferie.

Forårsperioden starter i uge 2. Tilmeldingsfrist til forårsperioden er 1. november 2017.

Pris

Hver periode koster 1500 kr. Tilmelding sker ved at indbetale beløbet via dette link. Tilmeldingsfristen er d. 16. august 2017. 

Spørgsmål

Gitte Dahl (bestyrelseskontakt), email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., mobil: 2960 0535

eller

Kimmi Thomassen (ansvarlig træner) This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Besøg vores facebookside på: https://www.facebook.com/furesoehaandboldakademi


 

 

 

 

Go to top